Samuelagnarsson.blogg.se

Tjena! Mitt namn är Samuel Agnarsson. Under de fyra kommande månaderna kommer jag bo i Saint Paul Minnesota, du kan följa mig här!

FFA, födelsedag och cykeltur

Publicerad 2015-09-20 21:59:59 i Allmänt,

Haaj!
Hoppas allt är bra!
Dagarna flyter på ganska bra här tycker jag. Jag har nu varit här i en månad och två dagar. Det känns som det var väldigt längesedan som jag var i New York, men inte alls längesedan som jag var hemma.
Tiden går verkligen fort när man gör någonting, men lite för långsamt när man inte gör något. Jag har varit sjuk denna vecka och stannade därför hemma på tisdagen, men gick sedan till skolan dagen efter då det var så tråkigt att stanna hemma. Förmodligen därför jag aldrig blir frisk. 
 
Jag har gått med i någon som heter FFA, detta står för "Food For America". Jag har inte riktigt förstått vad vi kommer göra under året, gick mest med för att hålla mig aktiv och träffa folk. I fredags var vi på en farm, barn ifrån skolan skulle komma och lära sig lite om saker som händer på en gård. Vi hade olika stationer där barnen fick gå runt och pröva på saker som har med bondgårdar att göra. Vid en station visade de tillexempel hur det såg ut när man rakade en ko, vid en annan fick de smaka på ost och gissa vad för sorts ost det var. Jag tror det är bra för barn att få se hur det går till. Det var väldigt lyckat och framförallt väldigt roligt!
Jag fyllde även 18 år denna dag, vilket känns superkonstigt. Dels för att fira sin födelsedag här men även att fylla arton. Denna dag man längtat efter så länge men som när den väl är här inte alls är särskilt "speciell" kanske för att jag är i USA. På kvällen firade de mig med tårta och presenter, jag kände mig inte helt frisk så vi tog det ganska lugnt. En härlig kväll! Jag vill även ta tillfälle till akt att tacka så hjärtligt för alla fina grattishälsningar, det gör mig väldigt glad!! :D
 
På lördagen hade Leigh hyrt och vagn att hänga bakom cykeln, så vi alla kunde ta en cykeltur på den gamla rälsbanan de har här. Vi slängde in cyklarna i bilen och åkte dit. Trots att jag var sjuk var det mer värt att följa med än att sitta inne hela dagen. Vi började cykla och jag tyckte det gick ovanligt tungt trots att jag inte hade cykeln med cykelkärran. Jag fick verkligen jobba och tänkte "men vad är detta? så sjuk är jag inte, har jag SÅ dålig kondition? det är ju helt platt". Jag slet som ett djur och ville inte visa att jag var trött. Det var vidrigt, Jag tänkte "vad har USA gjort med mig? Om det är såhär illa nu hur kommer det då bli när jag kommer hem? Men sen säger Nick "är det bara jag eller är det ovanligt trögt?" och då fattade vi att det var en liten ständig uppförsbacke hela tiden, sådär riktigt irriterande jobbig. Vi kom sedan till en tunnel och när vi kört igenom den började det rulla så mycket lättare och vi förstod alla att det var vägens fel. Det var en lång dag med både uppochnerförs backar, men vi cyklade ändå 3.5 mil vilket kändes gött efteråt!
 
Ikväll ska jag till Reedsburg en stad 45min härifrån för att börja spela cello i en orkester, det ska bli riktigt kul, äntligen få spela lite cello igen! Är förväntansfull!
Ha det bra!
 
 
 
 
 
 
 
 

Trumpet, amerikansk fotboll och fika

Publicerad 2015-09-14 02:37:38 i Allmänt,

 
Tjenare!
Denna vecka har varit full av nya intryck och läxor. Skolan har dragit igång med stormsteg här, vi får ganska mycket läxor varje dag till dagen därpå. Jag har redan ett prov på ett helt kapitel efter bara TVÅ VECKOR! Det är verkligen inte något jag är van vid och särskilt inte när det är på engelska. Vissa lärare har förstående med att man inte förstår vad man läser i böckerna och andra inte. Det skulle vara så sjukt om man blev hemskickad för att man inte fick ett C i ett ämne.
På tal om skolan så har jag börjat spela trumpet, haha jag vet aslurigt! Det började med att jag åkte till skolan (detta var innan jag börjat) för att sy ihop mitt schema. Jag träffade då musikläraren som hade hört att jag höll på med musik. Jag hade hört att de hade band på skolan vilket jag tyckte lät riktigt kul, att få sjunga eller spela bas i något sammanhang. Jag frågade därför om de hade ett band och hon sa:
- Ja självklart! Vill du vara med?
- Ja absolut det vill jag! sa jag. 
- Vad spelar du för något?
- Jag sjunger och spelar cello sa jag. Hon skrattade och sa:
-  Jaha nej vi har bara blås på denna skola. Och på den vägen är det. Hon gav mig en trumpet och noter, placerade mig i mitten bredvid en inte så tonsäker bastuba och framför de orytmiska trummorna. 
- Och en en, två, tre, fyr. Så var vi igång, hur enkelt som helst att spela höhöh. Nej jag tror inte trumpet är något för mig men jag kommer försöka i alla fall! ;D
 
I fredags var jag på amerikansk fotboll vilket jag tycker är kul, inte att kolla på själva matchen, nej utan att umgås med folk, det blir som en gemenskap. Man går dit på kvällen (om det är hemmamatch) pratar med folk, köper popcorn och har det allmänt gött. Som jag sa i tidigare inlägg går alltid tjejerna på killarnas match så som killarna gör när tjejerna har volleybollmatch.
 
Jag har försökt att införa "fika" i denna familj, för det är verkligen något jag saknar, att bara sitta ner och äta en bulle och ta en kopp kaffe. Jag gjorde mig därför ett försök förra helgen att baka bullar, de blev ganska goda, jag tror de tyckte om dem :) Det är svårt att få till den där goda smaken utan pärlsocker dock.. Vi har hittils fått till EN fika, jag hoppas det blir fler!
Ha det bra!
 
 
 

Golf, volleyboll och hemlängtan

Publicerad 2015-09-05 00:42:36 i Allmänt,

Tjenörä!!
Läget? 
Det var ett tag sen jag gjorde ett inlägg tror jag.. jaja nu är jag här igen med ny info. Livet i allmänhet tycker jag rullar på, vissa dagar har jag hemlängtan och vissa dagar tänker jag inte alls på det. Jag tror det har att göra med att när det händer mycket har hjärnan fullt upp ändå. Därför äger det när man har mycket att göra (gäller inte läxor). Jag försöker alltid tänka på att det kommer vara värt det och att jag kommer ha så fruktansvärt kul bara jag håller ut. Jag har givetvis svinkul bitvis. Som när jag är med min familj, de äger verkligen! Det känns även som att jag börjar bli en del i ett gäng, vilket underlättar sååå för livet. Utan vänner vore inte livet något värt, så tack alla som vill vara min vän.
 
I lördags tog Bob med mig ut för att testa på golf. För er som undrar vem Bob är så är det min hostmormors systers man. Jättetrevlig kille! Hur som helst så åkte vi ut för att golfa vilket var tämligen kul, men jag är nog aningens för rastlös för att spela golf. Det var hur kul som helst de fem första hålen men sen blev det lite för mycket för mig, särskilt när hungern smög på. Jag är typ hungrig konstant och sötsugen. ingen skön kombo.
 
Igår kväll hände även något kul som inte skulle hända i Sverige. Jag och fjorton andra killar samlades vid skolan för att åka och kolla på när tjejerna spelade volleyboll, vilket de gör varje gång de har match vart det än är för att stötta dem. Tjejerna gör detsamma när killarna har amerikansk fotbollsmatch. Fyra bilar rullar bort mot en stad 45 minuter bort. Själva grejen för mig var inte att kolla på när de spelar utan att bara hänga. 
Ikväll ska jag på amerikansk fotbollsmatch och efter det blir det poolhäng med några. Tagga!
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela